Baconlindad dragonkycklingBaconlindad kyckling tillsammans med ugnsrostade rotfrukter... Ett örtkryddat recept som dessutom är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt! Du behöverReceptet är för 4 personer. Kyckling och rotfrukter
Yoghurtsås
Matvete
Gör så här:Blanda ingredienserna till såsen och ställ den kallt så smaken hinner mogna. Smörj två eller tre ugnsfasta formar, en till kycklingen och en eller två till rotfrukterna. Skala rotfrukterna och skär dem i halvor eller klyftor. Skala och klyfta rödlöken. Lägg rödlöken i botten på formen där kycklingen ska tillagas. Vänd nu rotfrukterna i olja och fördela jämnt i formarna. Krydda morötterna med timjan, salt och svartpeppar. Krydda rödbetorna med rosmarin och salt. Skär några snitt i kycklingfiléerna med en vass kniv, strö över dragon och linda 2-3 skivor bacon runt varje bit. Lägg filéerna ovanpå rödlöken. Ugnsbaka rotfrukterna i cirka 200 grader i 40-45 minuter. (Tiden varierar kraftigt beroende på hur stora bitar du skurit.) Känn med en sticka om de är färdiga och täck med folie om de riskerar att bli brända. Folie eller lock under halva tiden gör också rotfrukterna saftigare och minskar risken att de blir torra. Tillaga kycklingen i 30-35 minuter. Använd gärna en termometer och låt köttet bli 70 grader i mitten. I annat fall, skär ett snitt och se att köttsaften och köttet inte är rosa. Koka under tiden upp buljongen och basilikan, tillsätt matvetet. Låt vetet koka fem minuter och sedan stå och svälla tills de andra rätterna börjar bli klara. Smaka av matvetet med olivoljan och vinägern. Servera kycklingen genast, tillsammans med såsen, rotfrukterna och löken som kokt tillsammans med kycklingen. Kommentar av
Calle
4 juni 2009
Bjöd flickvännen på detta och det blev otroligt gott! Denna rätt kommer att lagas många fler gånger. Men förmodligen skippas matvetet, rotfrukterna var tillräckligt.
Redaktionens kommentar
Visst är det gott?! Kul att höra att det blev lyckat!
Kommentar av
Munnen
24 maj 2009
Låter ju enormt gott! Måste testa det imorgon =-) Kommentar av
Anna i Lund
3 oktober 2010
Gud vad gott! åt detta på en tjejmiddag igår, kändes väldigt nyttigt samtidigt. Superduper gott! ska bjuda min sambo på detta snart. Var lite skeptisk till matvete först, men upptäckte att det var väldigt gott tillsammans med sås och kryddor. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeFörsta rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron! HelgtipsPasta + sås= helgmiddagPasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag. SmåkakorFrön som sätter smakFrön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Denna är PERFEKT på grillen(dela fileérna på längden och i tre)! med bara sallad eller med vår-lök och sucini också på grill, till.Vi gjorden den utan några kryddor - mycket gott det oxå.