Kycklingcrêpes

Crêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept som går utmärkt att förbereda i förväg om man vill ha gott om tid när gästerna knackar på dörren!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Pannkakor

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör

Fyllning

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • cayennepeppar
  • oregano
  • olivolja
  • paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad

Gör så här:

Stek först pannkakorna.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka pannkakor. Stek gärna pannkakorna lite tjockare än vanliga, klassiska pannkakor, så håller de ihop lite bättre när du lägger fyllning i dem.

Låt pannkakorna svalna.

Smörj en stor ugnsfast form.

Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Finhacka rödlöken och skär svampen i bitar.

Hetta upp olivolja i en stekpanna eller stekgryta och fräs löken någon minut så den får färg. Pressa ner vitlöken och låt svampen fräsa med. Låt blandningen fräsa tills den får färg och mjuknat. Lätt åt sidan.

Stek nu kycklingbitarna genomstekta i olivolja. Överstek inte - köttet ska inte bli bli torrt. Provskär och kontrollera att bitarna inte är rosa. Lägg kycklingen åt sidan.

Lös tomatpurén i några matskedar vatten i stekgrytan/pannan och koka upp. Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och peppar och låt koka ihop några minuter.

Tillsätt grönsakerna och kycklingen och blanda väl.

Lägg upp fyllning på en pannkaka, vik först in två av sidorna och vik sedan över de andra två sidorna så att det bildas ett "pannkakspaket". Lägg paketet/rullen med skarven nedåt i den smorda formen.

Fyllningen räcker till cirka åtta pannkakor - den fyllning som blir över kan användas till att täcka crêpesen med.

Täck crêpesen med riven ost och gratinera i ugn 225 grader till de fått fin färg, cirka 15-20 minuter.

Tips! Gillar du vitlök täcker du crêpesen med några klickar vitlökssmör innan du sätter in den i ugnen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se


Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

Det är någonting speciellt med hembakat bröd. Doften som sprider sig i köket och känslan av enkel lyx när man slår sig ner vid frukostbordet med en hel korg nybakta frukostbullar.
Ska det vara grovt eller fint? Välj dina favoriter efter smak! Klassiska scones går allra fortast och är mångas favorit. Andra vill ha lite tuggmostånd som mättar och väljer rågbullar med linfrön – både nyttigt och gott! Eller gör saftiga morotsbullar och lyxiga honungsbullar med aprikoser.
Klassiska frallor med det rätta fraset passar alltid till en långfrukost, precis som mjuka tekakor. Själva vill vi ha mjuka grahamsbullar – ett bra sätt att vakna lagom nyttig och garanterat gott!

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...