Coq au vinVinkokt ungtupp, ett klassiskt läckert recept. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Stycka fågeln och vänd bitarna i vetemjöl. Rensa svampen och löken, dela lökarna på mitten och skär svampen i större bitar. Skär fläsket i mindre tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör i några minuter tills det tagit färg. Salta och peppra och lägg över i stekgrytan. Täck med vin och koka upp. Sjud på låg värme medan du fräser svamp, lök och sidfläsk i stekpannan några minuter. Lägg över i stekgrytan och låt allt sjuda under lock i 25-30 minuter. Smaka av med kryddorna på slutet och servera med kokt potatis eller ris och bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. PastapyttLättlagad svamplyxFullt av höstsvamp? Laga läcker tortellinipytt med skogssvamp och kyckling! SmulpajSolmogna bär i smulpajPå några minuter har du blandat ihop degen till grundreceptet - socker, vetemjöl och smör. Nyplockade bär betyder pajkalas! Särskilt till syrliga pajer som krusbärspaj är vaniljsås gott. När de första blåbären mognar strax blir det blåbärspaj med vanilj och självklart går det bra att göra pajen glutenfri eller mjölkfri. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|