Coq au vinVinkokt ungtupp, ett klassiskt läckert recept. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Stycka fågeln och vänd bitarna i vetemjöl. Rensa svampen och löken, dela lökarna på mitten och skär svampen i större bitar. Skär fläsket i mindre tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör i några minuter tills det tagit färg. Salta och peppra och lägg över i stekgrytan. Täck med vin och koka upp. Sjud på låg värme medan du fräser svamp, lök och sidfläsk i stekpannan några minuter. Lägg över i stekgrytan och låt allt sjuda under lock i 25-30 minuter. Smaka av med kryddorna på slutet och servera med kokt potatis eller ris och bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tillbehör till grillfestenModiga tillbehör till grillenDet är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta. FruktfestÄppel, päppel... paj!
Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten! Kyckling i curryLångkok blir mustigt värmande grytor!
God mat måste inte ta lång tid. Men klassiska långkok är utan tvekan bästa vägen till riktigt goda grytor. Och tvärtom mot vad man kan tro är långkok bekväm mat. När du har gjort för-beredelserna sköter maten sig själv på spisen. Dessutom går den ofta fint att förbereda en dag i förväg. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|