Coq au vinVinkokt ungtupp, ett klassiskt läckert recept. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Stycka fågeln och vänd bitarna i vetemjöl. Rensa svampen och löken, dela lökarna på mitten och skär svampen i större bitar. Skär fläsket i mindre tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör i några minuter tills det tagit färg. Salta och peppra och lägg över i stekgrytan. Täck med vin och koka upp. Sjud på låg värme medan du fräser svamp, lök och sidfläsk i stekpannan några minuter. Lägg över i stekgrytan och låt allt sjuda under lock i 25-30 minuter. Smaka av med kryddorna på slutet och servera med kokt potatis eller ris och bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. SconesMajssconesNär solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta. SquashreceptSquash i överflödSquash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|