Krämig kycklingsoppa

Få saker är så värmande som en härlig soppa! Här är en enkel och god variant. Servera soppan med ett nybakt bröd.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 -3 kycklingfileér eller 400 g urbenat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.

Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan.

Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.

Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.

Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.

Varmhåll soppan och vispa i crème fraichen just före servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
25 juni 2009

Tack för en go soppa


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se

Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

lasagne.nu


Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

Den som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda.

 smakakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...