Krämig kycklingsoppa

Få saker är så värmande som en härlig soppa! Här är en enkel och god variant. Servera soppan med ett nybakt bröd.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 -3 kycklingfileér eller 400 g urbenat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.

Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan.

Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.

Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.

Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.

Varmhåll soppan och vispa i crème fraichen just före servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
25 juni 2009

Tack för en go soppa


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se


Småkakor

Kringlor

Att bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt!

I kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt!

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...