Ostgratinerad kyckling i tomat

Snabbt, lätt och gott! Kyckling med örter och tomat blir alltid gott. Enkel rätt att förbereda i god tid.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500-600 g kyckling, utan ben (4 filéer)
  • 1 stor aubergine
  • 1 mellanstor gul lök
  • 1 liten röd lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 g krossad eller passerad tomat
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja + olja till stekning
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan

Gör så här:

Börja med tomatsåsen. Finhacka löken. Krossa eller pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja i en panna stor nog att rymma tomatsåsen. Tillsätt kryddorna, saltet och tomaten. Låt koka samman och småputtra på låg värme några minuter.

Undertiden skivar du auberginen i tunna skivor.

Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen runt om så den får fin färg. (Om du gör rätten i förväg och bara vill värma den före servering ska du genomsteka köttet!)

Smörj en ugnsfast form noga. Täck botten med tomatsås. Varva sedan kyckling och aubergine i formen. Häll resten av såsen på och omkring kycklingen. Strö den rivna osten över och gratinera i ugn 225 grader i cirka 25 minuter. Kontrollera så att köttet är genomstekt och inte rosa.

Servera med ris, bulgur, couscous eller pasta.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Brödrecept

Utflykt!

Dags för utflykt i solskenet! Baka ett gott utflyktsbröd som passar ostmackan!

hembakatbrod.se

Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

gratäng.se


Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

Spröda och frestande väcker småkakor såväl minnen som begär. Ett helt kakfat fyllt med drömmar är självklart en dröm! För många av oss var chokladbollar kanske det första vi bakade helt på egen hand.

Choklad, vanilj och citron är några favoritsmaksättningar på småkakor. Klassiker som schackrutor eller nya sorter som citron- och mandelkakor, båda går garanterat hem! Prova egna chokladbröd som är något helt annat än färdigköpta i plastask. Ha en skön stund i köket!

 smakakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...