Kyckling fylld med salsiccia

Att fylla kycklingfiléer med kryddig korv är riktigt gott. Använd salsiccia, chorizo eller annan smakrik korv.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g salsiccia eller annan korv
  • 1 palsternacka (100g)
  • 2 morötter (150 g)
  • 15 cm purjolök (80g)
  • 1 gul lök (50g)
  • 200 g champinjoner
  • 1/2 tsk salt
  • 8 rosépepparkorn eller grönpeppar

Gör så här:

Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma grönsakerna och kycklingen.

Skär ett snitt i filéerna där de delar sig, så att de går att vika ut. Skär inte isär bitarna, de ska gå att fylla och vika ihop.

Skala och rensa palsternacka och morötter. Skär dem i stora bitar.

Rensa och skär purjolöken i avlånga bitar eller tunna strimlor. Skala och klyfta löken.

Skölj och klyfta svampen.

Hetta upp en stekpanna och fräs alla grönsakerna utom svampen utan fett på hög värme så de får lite färg. Lyft ur och lägg dem i den smorda formen.

Smörstek svampen i en matsked smör. Lägg den i formen och strö över salt och krossad rosé- eller grönpeppar.

Bryn kycklingen runt om i smör och olja tills den fått fin färg. Låt den svalna något och fyll bitarna med den hackade korven. Vi ihop till hela filleér och lägg dem ovanpå grönsakerna i formen.

Ugnsstek i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen närmar sig 70 grader. Låt vila några minuter efter att den kommit ut ur ugnen.

Servera kycklingen i skivor tillsammans med grönsakerna och skyn som sås. Potatis i ugn passa till, liksom ris. Men rätten är också god tillsammans med en grönsallad och ett gott bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Grilla ost!

Fest med ost på grillen

Grillning behöver inte förknippas bara med kött och fisk - prova att grilla ost och gör en maffig halloumiburgare!

grillrecept.nu

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu


Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

Morötter i kakan är ingen märkligt påhitt. Den orange roten är inte bara nyttig vardagsgrönsak utan passar även i kakor. Saftiga, smakfulla och vackert färgade blir kakorna. Klassisk morotskaka med sitt färskosttäcke är ett måste för de flesta caféer. Kanske en god men smal morotskaka utan fett? Pepparochsalt föreslår ett nytt recept på morotskaka med lime. Frisk och annorlunda till fika och efterrätt!

 morotskaka.com


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...