Kyckling fylld med salsiccia

Att fylla kycklingfiléer med kryddig korv är riktigt gott. Använd salsiccia, chorizo eller annan smakrik korv.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g salsiccia eller annan korv
  • 1 palsternacka (100g)
  • 2 morötter (150 g)
  • 15 cm purjolök (80g)
  • 1 gul lök (50g)
  • 200 g champinjoner
  • 1/2 tsk salt
  • 8 rosépepparkorn eller grönpeppar

Gör så här:

Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma grönsakerna och kycklingen.

Skär ett snitt i filéerna där de delar sig, så att de går att vika ut. Skär inte isär bitarna, de ska gå att fylla och vika ihop.

Skala och rensa palsternacka och morötter. Skär dem i stora bitar.

Rensa och skär purjolöken i avlånga bitar eller tunna strimlor. Skala och klyfta löken.

Skölj och klyfta svampen.

Hetta upp en stekpanna och fräs alla grönsakerna utom svampen utan fett på hög värme så de får lite färg. Lyft ur och lägg dem i den smorda formen.

Smörstek svampen i en matsked smör. Lägg den i formen och strö över salt och krossad rosé- eller grönpeppar.

Bryn kycklingen runt om i smör och olja tills den fått fin färg. Låt den svalna något och fyll bitarna med den hackade korven. Vi ihop till hela filleér och lägg dem ovanpå grönsakerna i formen.

Ugnsstek i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen närmar sig 70 grader. Låt vila några minuter efter att den kommit ut ur ugnen.

Servera kycklingen i skivor tillsammans med grönsakerna och skyn som sås. Potatis i ugn passa till, liksom ris. Men rätten är också god tillsammans med en grönsallad och ett gott bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Vintersoppor

Soppan som värmer i vintermörkret!

Vegetariska soppor är klimatbra, billigt och supergott! Prova en krämig jordärtskockssoppa som enkel festmat.

Soppor är smart mat. Värmande i vintermörkret, lättlagade och enkla att ha färdiga om tiden inte räcker till. Med bröd eller krutonger är kvällsmaten färdig. Och en god soppa med nybakat bröd är också riktigt festmat. Lagar du soppa på råvaror i säsong får du dessutom miljö-bra mat. Och billig!
Därför slår vi gärna ett slag för rotfrukter och lagar potatissoppa, morotssoppa eller rödbetssoppa. Enkla recept med få ingredienser som ändå mättar och har massor av smak. Eller kanske en mustig rotfruktssoppa med fänkål?
Vår senaste favorit är ett nytt recept på jordärtskockssoppa. Smakrik och krämig blir den en perfekt helgrätt eller förrätt. Förförsikt gott, klokt billigt och sjukt lyxigt!

 sopprecept.se

Smak av höst

Höstsmaker inför Halloween

Värm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen.

halloweenrecept.se

Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

bärrecept.se


Sopprecept

Klassiska soppor

När det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt!

Klassiska, mustiga och smakrika soppor värmer och sätter smak på hösten. Gör ett långkok och njut av gulaschsoppa med nötkött. Eller välj vegetarisk gulaschsoppa, som värmer lika fint.
Minestronesoppa med massor av grönsaker och pasta är en matig soppa. Gör en vegetarisk variant eller laga en kraftig minestronesoppa med korv.
Frusen men inte tid med långkok? En snabb korvsoppa med potatis och pasta värmer gott den också!

 sopprecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...