![]() ![]() Kyckling fylld med salsiccia![]() Att fylla kycklingfiléer med kryddig korv är riktigt gott. Använd salsiccia, chorizo eller annan smakrik korv. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma grönsakerna och kycklingen. Skär ett snitt i filéerna där de delar sig, så att de går att vika ut. Skär inte isär bitarna, de ska gå att fylla och vika ihop. Skala och rensa palsternacka och morötter. Skär dem i stora bitar. Rensa och skär purjolöken i avlånga bitar eller tunna strimlor. Skala och klyfta löken. Skölj och klyfta svampen. Hetta upp en stekpanna och fräs alla grönsakerna utom svampen utan fett på hög värme så de får lite färg. Lyft ur och lägg dem i den smorda formen. Smörstek svampen i en matsked smör. Lägg den i formen och strö över salt och krossad rosé- eller grönpeppar. Bryn kycklingen runt om i smör och olja tills den fått fin färg. Låt den svalna något och fyll bitarna med den hackade korven. Vi ihop till hela filleér och lägg dem ovanpå grönsakerna i formen. Ugnsstek i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen närmar sig 70 grader. Låt vila några minuter efter att den kommit ut ur ugnen. Servera kycklingen i skivor tillsammans med grönsakerna och skyn som sås. Potatis i ugn passa till, liksom ris. Men rätten är också god tillsammans med en grönsallad och ett gott bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|