Kyckling fylld med salsiccia

Att fylla kycklingfiléer med kryddig korv är riktigt gott. Använd salsiccia, chorizo eller annan smakrik korv.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g salsiccia eller annan korv
  • 1 palsternacka (100g)
  • 2 morötter (150 g)
  • 15 cm purjolök (80g)
  • 1 gul lök (50g)
  • 200 g champinjoner
  • 1/2 tsk salt
  • 8 rosépepparkorn eller grönpeppar

Gör så här:

Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma grönsakerna och kycklingen.

Skär ett snitt i filéerna där de delar sig, så att de går att vika ut. Skär inte isär bitarna, de ska gå att fylla och vika ihop.

Skala och rensa palsternacka och morötter. Skär dem i stora bitar.

Rensa och skär purjolöken i avlånga bitar eller tunna strimlor. Skala och klyfta löken.

Skölj och klyfta svampen.

Hetta upp en stekpanna och fräs alla grönsakerna utom svampen utan fett på hög värme så de får lite färg. Lyft ur och lägg dem i den smorda formen.

Smörstek svampen i en matsked smör. Lägg den i formen och strö över salt och krossad rosé- eller grönpeppar.

Bryn kycklingen runt om i smör och olja tills den fått fin färg. Låt den svalna något och fyll bitarna med den hackade korven. Vi ihop till hela filleér och lägg dem ovanpå grönsakerna i formen.

Ugnsstek i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen närmar sig 70 grader. Låt vila några minuter efter att den kommit ut ur ugnen.

Servera kycklingen i skivor tillsammans med grönsakerna och skyn som sås. Potatis i ugn passa till, liksom ris. Men rätten är också god tillsammans med en grönsallad och ett gott bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

efteratter.se

Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

frukostbullar.se


Fisksoppa

Fisk + tomat och halloumi

Fisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest!

Ibland räcker tiden och orken inte för några långkok. Men en god soppa behöver varken vara krångligt eller ta lång tid.

Prova ett nytt recept där tomat och halloumi lyfter fram fisksmaken och ger en mustigt värmande soppa. Perfekt både som för- och varmrätt, vardag som fest!

 fisksoppa.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...