Kyckling fylld med salsiccia

Att fylla kycklingfiléer med kryddig korv är riktigt gott. Använd salsiccia, chorizo eller annan smakrik korv.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g salsiccia eller annan korv
  • 1 palsternacka (100g)
  • 2 morötter (150 g)
  • 15 cm purjolök (80g)
  • 1 gul lök (50g)
  • 200 g champinjoner
  • 1/2 tsk salt
  • 8 rosépepparkorn eller grönpeppar

Gör så här:

Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma grönsakerna och kycklingen.

Skär ett snitt i filéerna där de delar sig, så att de går att vika ut. Skär inte isär bitarna, de ska gå att fylla och vika ihop.

Skala och rensa palsternacka och morötter. Skär dem i stora bitar.

Rensa och skär purjolöken i avlånga bitar eller tunna strimlor. Skala och klyfta löken.

Skölj och klyfta svampen.

Hetta upp en stekpanna och fräs alla grönsakerna utom svampen utan fett på hög värme så de får lite färg. Lyft ur och lägg dem i den smorda formen.

Smörstek svampen i en matsked smör. Lägg den i formen och strö över salt och krossad rosé- eller grönpeppar.

Bryn kycklingen runt om i smör och olja tills den fått fin färg. Låt den svalna något och fyll bitarna med den hackade korven. Vi ihop till hela filleér och lägg dem ovanpå grönsakerna i formen.

Ugnsstek i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen närmar sig 70 grader. Låt vila några minuter efter att den kommit ut ur ugnen.

Servera kycklingen i skivor tillsammans med grönsakerna och skyn som sås. Potatis i ugn passa till, liksom ris. Men rätten är också god tillsammans med en grönsallad och ett gott bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Pasta

Pasta allt-i-ett för trötta gourmeter!

Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat!

Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller.
Eller så smaksätter du med rökt lax och gör pasta med champinjoner och rökt lax och bönor. En rätt som är snabb nog en vardagskväll men god nog för fredagsmys eller lördagsmiddag. Något grönt, lite bröd och du har kvällen räddad.

 pastarecept.se

Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

sillrecept.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se


Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

Doften av nybakade kanelbullar som fyller köket kan göra både vuxna och barn helt saliga. Och locka fram helt oanade förmågor när det gäller hur många bullar vi kan stoppa i oss...

Själv bakar jag gärna en omgång klassiska kanelbullar, med eller utan pärlsocker, och njuter dem varma till latte eller svart te.

Kanelbullen är så självklar som fikabröd att den ibland kommer bort bland alla andra kakor. Eller så plågar vi våra smaklökar och äter den först efter att den varit fryst och uppvärmd... Nej, bjud dig själv på det enkla men goda, njut bullen helt nybakad!

Oavsett om du vill baka klassiska kanelbullar eller väljer någon annan variant så får du bra tips inför bullbaket på bakabullar.se.

Klassisk och god fika! Önskar pepparochsalt.se.

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...