![]() ![]() Kycklingwok med nudlar![]() Kyckling är som gjort för wok! Snabbfrästa gränsaker, risnudlar och kryddor sätter fart på denna kryddiga rätt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tillaga nudlarna enligt anvisningen på paketet. Skölj dem kallt så de inte klistrar och låt dem rinna av väl. Klipp om de är mycket långa. Finhacka eller strimla rödlöken. Rensa, skölj och strimla purjolöken. Finhacka vitlöken. Skala och skär moroten i stavar. Skär paprika och broccoli i bitar. Dela kycklingen i lagom bitar. Hetta upp olja i en wok eller gryta. Fräs löken och tillsätt kycklingen när löken fått färg och blivit lite mjuk. När kycklingen är genomstekt - lyft ur den och löken och lägg i en skål så länge. Blanda nu buljong, honung och vinäger med 1/2 dl hett vatten. Rör noga så buljongen löst sig helt. Finhacka chilin och fräs den tillsamman med ingefäran och de andra grönsakerna. När allt har fått fin färg och blivit lagom mjukt blandar du ner kycklingen, löken och nudlarna. Häll buljongen över och blanda försiktigt om. Låt woken bli riktigt varm, smaka eventuellt av med mera salt, stänk över lite citronsaft och servera genast. ![]() ![]() ![]()
|
|