Kycklingwok med nudlar

Kyckling är som gjort för wok! Snabbfrästa gränsaker, risnudlar och kryddor sätter fart på denna kryddiga rätt!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 rödlök
  • 15 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g kycklingkött, utan ben
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1/2 röd chili (mild eller starkare efter smak)
  • 1 bukett broccoli eller ca 4 dl fryst
  • 1/2 buljongtärning, kyckling eller grönsaks
  • 1 tsk honung eller råsocker
  • 1 tsk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 pkt risnudlar, 200g
  • raps- eller olivolja till stekning
  • citronsaft

Gör så här:

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på paketet. Skölj dem kallt så de inte klistrar och låt dem rinna av väl. Klipp om de är mycket långa.

Finhacka eller strimla rödlöken. Rensa, skölj och strimla purjolöken. Finhacka vitlöken.

Skala och skär moroten i stavar. Skär paprika och broccoli i bitar.

Dela kycklingen i lagom bitar.

Hetta upp olja i en wok eller gryta. Fräs löken och tillsätt kycklingen när löken fått färg och blivit lite mjuk. När kycklingen är genomstekt - lyft ur den och löken och lägg i en skål så länge.

Blanda nu buljong, honung och vinäger med 1/2 dl hett vatten. Rör noga så buljongen löst sig helt.

Finhacka chilin och fräs den tillsamman med ingefäran och de andra grönsakerna. När allt har fått fin färg och blivit lagom mjukt blandar du ner kycklingen, löken och nudlarna. Häll buljongen över och blanda försiktigt om.

Låt woken bli riktigt varm, smaka eventuellt av med mera salt, stänk över lite citronsaft och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

kladdkakor.se

Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

bärrecept.se


Bakakaka

Banankaka som muffins

Banankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god.

Baka en god variant av den populära kakan till fikat eller efterrätt! Här är ett lita annorlunda recept där banankakan bakas som stora, saftiga muffins!

Severa med vaniljglass, gärna med chokladkross och skivad banan. Eller skär ett kryss i toppen, garnera med grädde och chokladsås och du har en bakelse som mättar den mest gotte-sugne fikagäst!

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...