Kycklingwok med nudlar

Kyckling är som gjort för wok! Snabbfrästa gränsaker, risnudlar och kryddor sätter fart på denna kryddiga rätt!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 rödlök
  • 15 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g kycklingkött, utan ben
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1/2 röd chili (mild eller starkare efter smak)
  • 1 bukett broccoli eller ca 4 dl fryst
  • 1/2 buljongtärning, kyckling eller grönsaks
  • 1 tsk honung eller råsocker
  • 1 tsk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 pkt risnudlar, 200g
  • raps- eller olivolja till stekning
  • citronsaft

Gör så här:

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på paketet. Skölj dem kallt så de inte klistrar och låt dem rinna av väl. Klipp om de är mycket långa.

Finhacka eller strimla rödlöken. Rensa, skölj och strimla purjolöken. Finhacka vitlöken.

Skala och skär moroten i stavar. Skär paprika och broccoli i bitar.

Dela kycklingen i lagom bitar.

Hetta upp olja i en wok eller gryta. Fräs löken och tillsätt kycklingen när löken fått färg och blivit lite mjuk. När kycklingen är genomstekt - lyft ur den och löken och lägg i en skål så länge.

Blanda nu buljong, honung och vinäger med 1/2 dl hett vatten. Rör noga så buljongen löst sig helt.

Finhacka chilin och fräs den tillsamman med ingefäran och de andra grönsakerna. När allt har fått fin färg och blivit lagom mjukt blandar du ner kycklingen, löken och nudlarna. Häll buljongen över och blanda försiktigt om.

Låt woken bli riktigt varm, smaka eventuellt av med mera salt, stänk över lite citronsaft och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se


Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

Tzatziki är ett måste till grillat och medelhavsmat. Oavsett om du planerar sommarfest med buffé eller lunch en vanlig tisdag lyfter såsen måltiden till en lite högre nivå. Med mustig rödvinssås till får rustika kötträtter med potatis en extra skjuts. Yoghurt och mynta rör du snabbt ihop till en raita som svalkar till kryddiga rätter och heta grytor. Det är såsen som gör det!

 sasrecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...