Kycklingpaj

En lättlagad currydoftande paj.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Fyllning

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 2 dl riven ost (gratängost eller hushållsost går bra)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 msk socker
  • curry
  • salt
  • peppar

Pajdeg

  • 200 g vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Gör så här:

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda, snåla inte med curryn! Finhacka rödlöken.

Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt. Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken.

Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Gillar du också matpajer? Detta recept är hämtat från vår syster-site pajrecept.se!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com

Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

salladsrecept.se


Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

Det är någonting speciellt med hembakat bröd. Doften som sprider sig i köket och känslan av enkel lyx när man slår sig ner vid frukostbordet med en hel korg nybakta frukostbullar.
Ska det vara grovt eller fint? Välj dina favoriter efter smak! Klassiska scones går allra fortast och är mångas favorit. Andra vill ha lite tuggmostånd som mättar och väljer rågbullar med linfrön – både nyttigt och gott! Eller gör saftiga morotsbullar och lyxiga honungsbullar med aprikoser.
Klassiska frallor med det rätta fraset passar alltid till en långfrukost, precis som mjuka tekakor. Själva vill vi ha mjuka grahamsbullar – ett bra sätt att vakna lagom nyttig och garanterat gott!

 frukostbullar.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...