KycklingpajEn lättlagad currydoftande paj. Du behöverReceptet är för 4 personer. Fyllning
Pajdeg
Gör så här:Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk, socker och riven ost. Salta och krydda, snåla inte med curryn! Finhacka rödlöken. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i olja så den får fin färg men inte helt genomstekt. Lägg ut kycklingen i pajskalet och strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock. Gillar du också matpajer? Detta recept är hämtat från vår syster-site pajrecept.se! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppaSoppa räddar vardagenEn gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag? KladdkakorNya kladdiga kakorKladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen! FormbrödBaka lätt med form
Långjäst bröd i alla ära, men det är inte alltid man har tid att vänta. Använd form av något slag så blir det enklare att lyckas med bröden, även om du låter dem jäsa kort tid. Bröden får stöd under jäsningen och faller inte samman. Dessutom får du jämna bröd utan att forma dem… Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|