Citronkyckling med timjanHel kyckling i ugn! Citron, honung och timjan är bra smaksättare till helgrillad kyckling. Vitlöksås passar fint till! Du behöverReceptet är för 4 personer. Kyckling
Vitlöksås
Gör så här:Värm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingen på ett ugnsfast galler över en braspanna eller form. Värm honungen så de blir rinnande. Tvätta citronen noga och finriv (raspa) skalet så det blir en tesked. Pressa ner saft i en skål, blanda i skalet och honung. Pensla hela kycklingen med blandningen. Krydda över salt och svartpeppar och hälften av timjanen. Tillaga kycklingen i nedre delen av ugnen 60-90 minuter. Kontrollera att köttsaften är klar och inte rosa. Använder du termometer ska den visa 70 grader. Under tiden kan tillbehören tillagas. Gör en enkel, kall vitlöksås som passar både kycklingen och de flesta tillbehör: Pressa ner vitlöken i en skål, blanda med vinäger, senap, socker och kryddor. Vispa ner yoghurten och låt såsen stå till sig före servering. Denna sås är ganska vitlöksstark, vill du ha en mildare smak så välj en klyfta vitlök eller runda av såsen med crème fraiche. När kycklingen är klar i ugnen strös resten av timjanen över. Skär upp i bitar, lägg på serveringsfat och servera tillsammans med bulgur, ris, couscous, potatis eller sallad och bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödKom i form med hembakat bröd!Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd! QuesadillasVardagstacosTill helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål. LussekatterLussekatter och andra saffransbröd
Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|