Kycklingfilé i kokosmjölk

Ett läckert sätt att servera filén, utan för mycket förberedelse.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 mindre kycklingfileér
  • smör och rapsolja till stekning
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 buljongtärning, kyckling- (eller kycklingfond)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 200 g broccoli
  • svartpeppar

Gör så här:

Rätten serveras gärna med ris. Koka i så fall först upp ris och låt det stå och svälla under tiden du lagar kycklingen.

Börja med att steka kycklingfileérna i lika delar smör och rapsolja i en stor stekpanna. Stek på låg värme så köttet får en fin färg utan att bli torrt. Det tar en god stund att genomsteka.

Under tiden rensar du och skär alla grönsakerna i stora bitar. Fräs morot, lök och broccoli mjukt i olja, i stekgrytan. Lägg i champinjonerna mot slutet och låt få färg. Späd med kokosmjölken, buljong, tomat och kryddor och låt grytan småputtra medan kycklingen blir genomstekt. Smaka av grytan med salt och peppar och red eventuellt med lite majsena i vatten.

När kycklingen är genomstekt skärs varje filé i centimetertjocka skivor, men inte helt igenom, filén ska hålla ihop. Lägg upp gryta på fat och lägg en filé på varje eller lägg upp på gemensamt serveringsfat som förvärmts i ugn.

Servera med ris och gärna nybakt bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu


Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

Sopa ut de sista spåren av helgmaten och laga vardagsmat med stil! En enkel men elegant rödbetssoppa, en värmande morotssoppa eller god potatissoppa går snabbt att laga och mättar gott.

Ett hembakat bröd till ger stil åt den enklast måltid, kanske ett gott dinkelbröd. Vill du vara säker på succé satsar du på eget, hembakat knäckebröd. Servera enbart med smör eller en god hårdost och vardagskvällen känns med ens betydligt ljusare!

En god fortsättning på den nya året!

 sopprecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...