Kycklingfilé i kokosmjölk

Ett läckert sätt att servera filén, utan för mycket förberedelse.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 mindre kycklingfileér
  • smör och rapsolja till stekning
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 buljongtärning, kyckling- (eller kycklingfond)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 200 g broccoli
  • svartpeppar

Gör så här:

Rätten serveras gärna med ris. Koka i så fall först upp ris och låt det stå och svälla under tiden du lagar kycklingen.

Börja med att steka kycklingfileérna i lika delar smör och rapsolja i en stor stekpanna. Stek på låg värme så köttet får en fin färg utan att bli torrt. Det tar en god stund att genomsteka.

Under tiden rensar du och skär alla grönsakerna i stora bitar. Fräs morot, lök och broccoli mjukt i olja, i stekgrytan. Lägg i champinjonerna mot slutet och låt få färg. Späd med kokosmjölken, buljong, tomat och kryddor och låt grytan småputtra medan kycklingen blir genomstekt. Smaka av grytan med salt och peppar och red eventuellt med lite majsena i vatten.

När kycklingen är genomstekt skärs varje filé i centimetertjocka skivor, men inte helt igenom, filén ska hålla ihop. Lägg upp gryta på fat och lägg en filé på varje eller lägg upp på gemensamt serveringsfat som förvärmts i ugn.

Servera med ris och gärna nybakt bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu

Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

glutenfriarecept.se


Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

Förr var ett välfyllt kakfat en förutsättning för ett lyckat kalas. Och många klassiska småkakor tål att provas! De är lättbakade, går fort att göra och smakar fantastiskt till kaffet!

Baka finska pinnar, chokladbröd, drömmar, syltkakor eller prova ett nytt recept på russinkakor och du kommer snart att stå där med sju sorters småkakor på fatet.

De flesta småkakor tål dessutom att frysas eller förvars i rumstemperatur lång tid. Om det nu blir några kvar att spara efter provsmakningen vill säga...

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...