![]() ![]() Kycklingfilé i kokosmjölkEtt läckert sätt att servera filén, utan för mycket förberedelse. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Rätten serveras gärna med ris. Koka i så fall först upp ris och låt det stå och svälla under tiden du lagar kycklingen. Börja med att steka kycklingfileérna i lika delar smör och rapsolja i en stor stekpanna. Stek på låg värme så köttet får en fin färg utan att bli torrt. Det tar en god stund att genomsteka. Under tiden rensar du och skär alla grönsakerna i stora bitar. Fräs morot, lök och broccoli mjukt i olja, i stekgrytan. Lägg i champinjonerna mot slutet och låt få färg. Späd med kokosmjölken, buljong, tomat och kryddor och låt grytan småputtra medan kycklingen blir genomstekt. Smaka av grytan med salt och peppar och red eventuellt med lite majsena i vatten. När kycklingen är genomstekt skärs varje filé i centimetertjocka skivor, men inte helt igenom, filén ska hålla ihop. Lägg upp gryta på fat och lägg en filé på varje eller lägg upp på gemensamt serveringsfat som förvärmts i ugn. Servera med ris och gärna nybakt bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|