Kycklingfilé i kokosmjölk

Ett läckert sätt att servera filén, utan för mycket förberedelse.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 mindre kycklingfileér
  • smör och rapsolja till stekning
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 buljongtärning, kyckling- (eller kycklingfond)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 200 g broccoli
  • svartpeppar

Gör så här:

Rätten serveras gärna med ris. Koka i så fall först upp ris och låt det stå och svälla under tiden du lagar kycklingen.

Börja med att steka kycklingfileérna i lika delar smör och rapsolja i en stor stekpanna. Stek på låg värme så köttet får en fin färg utan att bli torrt. Det tar en god stund att genomsteka.

Under tiden rensar du och skär alla grönsakerna i stora bitar. Fräs morot, lök och broccoli mjukt i olja, i stekgrytan. Lägg i champinjonerna mot slutet och låt få färg. Späd med kokosmjölken, buljong, tomat och kryddor och låt grytan småputtra medan kycklingen blir genomstekt. Smaka av grytan med salt och peppar och red eventuellt med lite majsena i vatten.

När kycklingen är genomstekt skärs varje filé i centimetertjocka skivor, men inte helt igenom, filén ska hålla ihop. Lägg upp gryta på fat och lägg en filé på varje eller lägg upp på gemensamt serveringsfat som förvärmts i ugn.

Servera med ris och gärna nybakt bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se

Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

browniesrecept.se


Rostade tillbehör

Egna rotfruktschips till helgen

Det är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys.

Vem minns inte ett riktigt gott bröd till soppan? Eller kryddiga krutonger serverade till en gryta eller på buffébordet? Rätt tillbehör lyfter gärna maten till helt nya höjder. Ofta med enkla medel. En skål rostat fröströssel som topping till salladen eller som snacks går på några minuter. Egna salamichips är riktigt gott både på buffén och som plockmat. Just nu gör vi helst egna rotfruktschips av palsternacka och morot. Otroligt gott både till fredagsmys och som tillbehör till helgmiddan! 

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...