Curryspett med couscous

Curry passar alltid fint till kyckling. På ett grillspett är det perfekt! Här serverar vi spetten med couscous, men det går naturligtvis även med ris.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

Kycklingspetten

  • 500 g kycklingfilé eller innerfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 msk curry
  • 1 msk socker
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk grönsaksbuljongpulver
  • sesamfrön
  • cayennepeppar
  • salt

Couscousen

  • 2 dl couscous
  • 1 buljongtärning, grönsaksbuljong
  • 100 g sockerärtor eller haricots verts
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök

Gör så här:

Blanda yoghurt, curry, socker, rapsolja, och buljong. Smaka av med peppar och salt. Skär den gula löken i klyftor och rensa paprikan och skär den i större bitar. Skär kycklingen i bitar och varva på spett med lök och paprika så att varje spett får lika mycket. Doppa spetten i yoghurten och vänd dem i sesamfrön. Grilla spetten till de är helt genomstekta.

Under tiden kokar du couscousen i 4 dl vatten och buljongen. Koka upp, stäng av plattan och låt den svälla några minuter.

Hacka lök och strimla paprika. Fräs i olivolja tills det mjuknat och låt ärtorna följa med på slutet. Blanda grönsakerna med den färdiga couscousen och varmhåll på ett ugnsfast fat.

Lägg upp de färdiga spetten på bädden av couscous och servera genast med en skål okryddad yoghurt och skivad tomat eller ruccolasallad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Rostade tillbehör

Egna rotfruktschips till helgen

Det är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys.

helgmenyn.se

Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

fiskrecept.nu


Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

Lägg kött, kyckling eller grönsaker i en smakrik marinad och grillningen tar fart! Oavsett om du väljer att marinera över natten eller pensla på vid eller efter grillningen är det lätt att smaksätta grillat. Lagom till värmen tipsar vi om några lätta marinader: Limesmak till kycklingen, tomat och soja till fläskkött och en god vitlöksblandning till grönsakerna. Fläskfilén trivs i vinmarinad och till lammet kryddar vi klassiskt med rosmarin och vitök. Den som vill ha lite omväxling gör en marinad på cider och penslar kycklingen först när den är färdiggrillad. Lätt som sagt, och riktigt gott i värmen!

 helgmenyn.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...