Curryspett med couscousCurry passar alltid fint till kyckling. På ett grillspett är det perfekt! Här serverar vi spetten med couscous, men det går naturligtvis även med ris. Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Kycklingspetten
Couscousen
Gör så här:Blanda yoghurt, curry, socker, rapsolja, och buljong. Smaka av med peppar och salt. Skär den gula löken i klyftor och rensa paprikan och skär den i större bitar. Skär kycklingen i bitar och varva på spett med lök och paprika så att varje spett får lika mycket. Doppa spetten i yoghurten och vänd dem i sesamfrön. Grilla spetten till de är helt genomstekta. Under tiden kokar du couscousen i 4 dl vatten och buljongen. Koka upp, stäng av plattan och låt den svälla några minuter. Hacka lök och strimla paprika. Fräs i olivolja tills det mjuknat och låt ärtorna följa med på slutet. Blanda grönsakerna med den färdiga couscousen och varmhåll på ett ugnsfast fat. Lägg upp de färdiga spetten på bädden av couscous och servera genast med en skål okryddad yoghurt och skivad tomat eller ruccolasallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärIngen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad! Läcker puddingSmakfull squash
Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|