Curryspett med couscous

Curry passar alltid fint till kyckling. På ett grillspett är det perfekt! Här serverar vi spetten med couscous, men det går naturligtvis även med ris.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

Kycklingspetten

  • 500 g kycklingfilé eller innerfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 msk curry
  • 1 msk socker
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk grönsaksbuljongpulver
  • sesamfrön
  • cayennepeppar
  • salt

Couscousen

  • 2 dl couscous
  • 1 buljongtärning, grönsaksbuljong
  • 100 g sockerärtor eller haricots verts
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök

Gör så här:

Blanda yoghurt, curry, socker, rapsolja, och buljong. Smaka av med peppar och salt. Skär den gula löken i klyftor och rensa paprikan och skär den i större bitar. Skär kycklingen i bitar och varva på spett med lök och paprika så att varje spett får lika mycket. Doppa spetten i yoghurten och vänd dem i sesamfrön. Grilla spetten till de är helt genomstekta.

Under tiden kokar du couscousen i 4 dl vatten och buljongen. Koka upp, stäng av plattan och låt den svälla några minuter.

Hacka lök och strimla paprika. Fräs i olivolja tills det mjuknat och låt ärtorna följa med på slutet. Blanda grönsakerna med den färdiga couscousen och varmhåll på ett ugnsfast fat.

Lägg upp de färdiga spetten på bädden av couscous och servera genast med en skål okryddad yoghurt och skivad tomat eller ruccolasallad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se

Grilla

Hälsa våren vid grillen

Till Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden.

helgmenyn.se


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...