![]() ![]() Kycklingsallad med äpple![]() Sallad är härlig sommarmat och självklart som praktisk utflyktsmat! Den här kycklingsalladen mättar bra med bulgur som bas. Äpple ger en fin smak. God även ljummen! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka bulgur i dubbla mängden vatten, tillsammans med buljongen, cirka 10 minuter. Rör ner 1 matsked olja och vinägern. Låt svalna. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor och stek försiktigt i olja. Krydda mot slutet med basilika. Låt svalna och blanda ner i bulguren. Kärna ur äpplena och skär i små bitar eller tunna skivor och blanda ner. Finhacka rödlöken. Vill du ha en mildare smak förväller du den lite lätt innan du blandar ner den. Tillsätt eventuellt kaprisen. Klipp ner gräslök och smaka av med salt och peppar. Skär salladen grovt och blanda till sist ner den i bulguren. Servera salladen kall eller ljummen, tillsammans med bröd och gärna en bit god ost! ![]() ![]() ![]()
|
|
Riktigt god rätt. Syrlig och fin. Kaprisen kan man iförsig skippa =)