Kycklingsallad med äpple

Sallad är härlig sommarmat och självklart som praktisk utflyktsmat! Den här kycklingsalladen mättar bra med bulgur som bas. Äpple ger en fin smak. God även ljummen!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl bulgur
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 buljongtärning, kyckling eller grönsaks
  • motsvarande en kruka plocksallad eller 1/2 huvud isbergssallad
  • 10 cm gurka
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • oliv- eller rapsolja
  • basilika
  • gräslök
  • salt och svartpeppar
  • (1 msk kapris)

Gör så här:

Koka bulgur i dubbla mängden vatten, tillsammans med buljongen, cirka 10 minuter. Rör ner 1 matsked olja och vinägern. Låt svalna.

Skär kycklingen i centimetertjocka skivor och stek försiktigt i olja. Krydda mot slutet med basilika. Låt svalna och blanda ner i bulguren.

Kärna ur äpplena och skär i små bitar eller tunna skivor och blanda ner.

Finhacka rödlöken. Vill du ha en mildare smak förväller du den lite lätt innan du blandar ner den.

Tillsätt eventuellt kaprisen.

Klipp ner gräslök och smaka av med salt och peppar.

Skär salladen grovt och blanda till sist ner den i bulguren.

Servera salladen kall eller ljummen, tillsammans med bröd och gärna en bit god ost!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Johnny
1 september 2009

Riktigt god rätt. Syrlig och fin. Kaprisen kan man iförsig skippa =)


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

lasagne.nu

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se


Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

Den som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda.

 smakakor.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...