Kycklingsallad med äppleSallad är härlig sommarmat och självklart som praktisk utflyktsmat! Den här kycklingsalladen mättar bra med bulgur som bas. Äpple ger en fin smak. God även ljummen! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka bulgur i dubbla mängden vatten, tillsammans med buljongen, cirka 10 minuter. Rör ner 1 matsked olja och vinägern. Låt svalna. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor och stek försiktigt i olja. Krydda mot slutet med basilika. Låt svalna och blanda ner i bulguren. Kärna ur äpplena och skär i små bitar eller tunna skivor och blanda ner. Finhacka rödlöken. Vill du ha en mildare smak förväller du den lite lätt innan du blandar ner den. Tillsätt eventuellt kaprisen. Klipp ner gräslök och smaka av med salt och peppar. Skär salladen grovt och blanda till sist ner den i bulguren. Servera salladen kall eller ljummen, tillsammans med bröd och gärna en bit god ost! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! lyxspagetti4 X Carbonara!Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara! BufféPlanera sommarens bufféBuffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka! RabarberRabarbertiderRabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Riktigt god rätt. Syrlig och fin. Kaprisen kan man iförsig skippa =)