Kycklingsallad med äpple

Sallad är härlig sommarmat och självklart som praktisk utflyktsmat! Den här kycklingsalladen mättar bra med bulgur som bas. Äpple ger en fin smak. God även ljummen!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl bulgur
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 buljongtärning, kyckling eller grönsaks
  • motsvarande en kruka plocksallad eller 1/2 huvud isbergssallad
  • 10 cm gurka
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • oliv- eller rapsolja
  • basilika
  • gräslök
  • salt och svartpeppar
  • (1 msk kapris)

Gör så här:

Koka bulgur i dubbla mängden vatten, tillsammans med buljongen, cirka 10 minuter. Rör ner 1 matsked olja och vinägern. Låt svalna.

Skär kycklingen i centimetertjocka skivor och stek försiktigt i olja. Krydda mot slutet med basilika. Låt svalna och blanda ner i bulguren.

Kärna ur äpplena och skär i små bitar eller tunna skivor och blanda ner.

Finhacka rödlöken. Vill du ha en mildare smak förväller du den lite lätt innan du blandar ner den.

Tillsätt eventuellt kaprisen.

Klipp ner gräslök och smaka av med salt och peppar.

Skär salladen grovt och blanda till sist ner den i bulguren.

Servera salladen kall eller ljummen, tillsammans med bröd och gärna en bit god ost!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Johnny
1 september 2009

Riktigt god rätt. Syrlig och fin. Kaprisen kan man iförsig skippa =)


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

frukostbullar.se

Frukostbullar

Andra bullar

Grovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen.

frukostbullar.se


Torsdag

Ärtsoppan

Traditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa!

Ärtor har odlats här i norden långt tillbaka i tiden, och torsdags-ärtsoppan är en rätt som faktiskt kan kallas klassisk. Och nog är det mat som både mättar och värmer utmärkt i november!

Serverad med grovkorning senap och gärna rågbröd till. Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk väljer vi efter tycke och smak.

Vill du ha lite variation så prova ett nytt sopprecept. En vegetarisk röd linssoppa, eller en värmande svampsoppa

kanske? Den som gillar fisk väljer förstås fisksoppa,

och den frusne blir varm av en mustig kycklingsoppa!

Oavsett vilken soppa som faller dig bäst i smaken blir måltiden

inte komplett om den inte avslutas med pannkakor! Omväxling? Prova ett recept på grahamspannkakor,

gott och lite nyttigare. Värmande måltid på er!

 sopprecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...