![]() ![]() Kycklingsoppa med potatis![]() En god, mustig soppa med både rotfrukter och nudlar. Perfekt rätt att laga om du har kyckling över. Allra bäst görs den på resterna av en helstekt fågel. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Börja med att skära rent så mycker kött som möjligt från ben och skrov. Lägg dem åt sidan. Koka skrov och ben tillsammans med lagerblad och kryddpeppar i 1 liter vatten i 30-40 minuter under lock. Sila buljongen och släng benen. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Skär morötterna i skivor och palsternackan i tärningar. Skala och tärna potatisen. Rensa paprikan och finhacka den. Fräs nu alla grönsakerna i lite olja så de får fin färg. Vispa ner tomatpuré, grädde och paprikapulver i buljongen, koka upp och koka sedan grönsakerna i grytan i cirka 15 minuter på låg värme. När grönsakerna är mjuka lägger du ner kycklingen, honungen och vinet. Koka upp och lägg ner nudlarna. Stäng av värmen och låt stå i cirka 5 minuter, tills nudlarna är mjuka. Smaka av soppa med salt och svartpeppar. ![]() ![]() ![]()
|
|