Kycklingsoppa med potatis

En god, mustig soppa med både rotfrukter och nudlar. Perfekt rätt att laga om du har kyckling över. Allra bäst görs den på resterna av en helstekt fågel.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • Ca 300 g kycklingkött. Helst tillsammans med skrov och ben av en kyckling.
  • 2 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 4-6 medelstora potatisar
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk honung eller råsocker
  • 2 msk torr cider eller vitt vin
  • 1 pkt risnudlar
  • svartpeppar

Gör så här:

Börja med att skära rent så mycker kött som möjligt från ben och skrov. Lägg dem åt sidan.

Koka skrov och ben tillsammans med lagerblad och kryddpeppar i 1 liter vatten i 30-40 minuter under lock. Sila buljongen och släng benen.

Grovhacka löken och finhacka vitlöken.

Skär morötterna i skivor och palsternackan i tärningar. Skala och tärna potatisen. Rensa paprikan och finhacka den.

Fräs nu alla grönsakerna i lite olja så de får fin färg.

Vispa ner tomatpuré, grädde och paprikapulver i buljongen, koka upp och koka sedan grönsakerna i grytan i cirka 15 minuter på låg värme. När grönsakerna är mjuka lägger du ner kycklingen, honungen och vinet. Koka upp och lägg ner nudlarna. Stäng av värmen och låt stå i cirka 5 minuter, tills nudlarna är mjuka. 

Smaka av soppa med salt och svartpeppar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com


Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda!
Vi tipsar om några klassiska favoriter som alltid passar: Chokladsockerkaka, citronsockerkaka, kardemummakaka eller en god tigerkaka. Alla funkar lika bra till finfika som på barnkalas.
Och så ska man såklart inte förakta en enkel sockerkaka. Nybakad och fortfarande ljummen står den sig lätt genom alla trender!

 sockerkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...