Kycklingsoppa med potatisEn god, mustig soppa med både rotfrukter och nudlar. Perfekt rätt att laga om du har kyckling över. Allra bäst görs den på resterna av en helstekt fågel. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Börja med att skära rent så mycker kött som möjligt från ben och skrov. Lägg dem åt sidan. Koka skrov och ben tillsammans med lagerblad och kryddpeppar i 1 liter vatten i 30-40 minuter under lock. Sila buljongen och släng benen. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Skär morötterna i skivor och palsternackan i tärningar. Skala och tärna potatisen. Rensa paprikan och finhacka den. Fräs nu alla grönsakerna i lite olja så de får fin färg. Vispa ner tomatpuré, grädde och paprikapulver i buljongen, koka upp och koka sedan grönsakerna i grytan i cirka 15 minuter på låg värme. När grönsakerna är mjuka lägger du ner kycklingen, honungen och vinet. Koka upp och lägg ner nudlarna. Stäng av värmen och låt stå i cirka 5 minuter, tills nudlarna är mjuka. Smaka av soppa med salt och svartpeppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptBekväma pajerPaj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott! LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka! Läcker puddingSmakfull squash
Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|