Kycklingsoppa med potatisEn god, mustig soppa med både rotfrukter och nudlar. Perfekt rätt att laga om du har kyckling över. Allra bäst görs den på resterna av en helstekt fågel. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Börja med att skära rent så mycker kött som möjligt från ben och skrov. Lägg dem åt sidan. Koka skrov och ben tillsammans med lagerblad och kryddpeppar i 1 liter vatten i 30-40 minuter under lock. Sila buljongen och släng benen. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Skär morötterna i skivor och palsternackan i tärningar. Skala och tärna potatisen. Rensa paprikan och finhacka den. Fräs nu alla grönsakerna i lite olja så de får fin färg. Vispa ner tomatpuré, grädde och paprikapulver i buljongen, koka upp och koka sedan grönsakerna i grytan i cirka 15 minuter på låg värme. När grönsakerna är mjuka lägger du ner kycklingen, honungen och vinet. Koka upp och lägg ner nudlarna. Stäng av värmen och låt stå i cirka 5 minuter, tills nudlarna är mjuka. Smaka av soppa med salt och svartpeppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakelserEgna mazarinerMazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! KladdkakorKladdkakorna som alla älskar!
Kladdiga chokladkakor har länge varit ett måste. Snabbt, lättbakat och gott! Billig att sno ihop av vad du har hemma och dessutom nära på omöjligt att misslyckas med. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|