Grillad kyckling med äpple och lime

Hel kyckling i ugn är festmat! Gör en variant med fin fyllning av äpple, lime och kryddor!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 1/2 kg kyckling
  • 1 stort, fast äpple
  • 1 gul lök
  • 1 limefrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk hackad citronmeliss
  • 2 tsk havssalt

Gör så här:

Smöra eller olja en form stor nog för kycklingen. Vill du grilla den på galler - lägg gallret över en form eller plåt med vatten för att minska risken för att droppet bränner.

Skala och klyfta löken. Skär äpplet i klyftor. Skala vitlöken och skär den i tunna skivor. Hacka citronmelissen.

Pressa limesaften och pensla hela kycklingen med saften.

Blanda samman resten av limesaften med äpple, lök, kryddhack och cirka en tesked salt.

Fyll kycklingen med blandningen och lägg den i formen. Pensla nu kycklingen med rapsoljan.

Sätt gärna en stektermometer i köttet för att lättare veta när den är färdig.

Stek kycklingen i ugn i 200 grader i cirka 50 minuter. (Tiden varierar beroende på ugn och hur stor kycklingen är.) Temperaturen ska vara över 65 grader och köttsaften ska vara klar och inte rosa.

Tag ut och låt steken vila 5-10 minuter innan den serveras med klyftpotatis, sallad eller nybakat bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

Finns det någonting mera klassiskt i kakväg än sockerkaka? Goda, mjuka och lättbakade. Och med stora variationsmöjligheter.

En luftig och lätt tårtbotten, en saftig och god chokladkaka eller en enkel sockerkaka, som passar fint en vardag? Nu lansera vi receptsajten www.sockerkakor.se inom pepparochsalt.se.

Kanske hittar du en ny favoritkaka redan i dag? Varmt välkommen in bland de nya recepten!

 sockerkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...