![]() ![]() Flygande JakobEtt klassiskt recept i många barnfamiljer! Rätten kan varieras och alla har sin variant. Bananer och kyckling ingår i allt. Tänk bara på att små barn kan sätta jordnötter i halsen och att många i dag är allergiska mot just jordnötter. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Bena ur kycklingen och ta bort skinnet, eller skär kycklingfilén i bitar och stek den i lika delar smör och rapsolja i en stekpanna. Genomstek bitarna men stek inte för länge. Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form. Skär eller klipp baconen och rensa och skiva svampen. Fräs baconen knaprig och låt rinna av på hushållspapper. Fräs svampen lätt i baconfettet. Vispa grädden luftig, men inte hård. Blanda den med chilisåsen, salta och peppra och smaka av. Dela bananerna och skiva dem på längden. Bred grädden över kycklingen, lätt på svamp och strössla över bacon. Toppa med bananen och gratinera i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter. Vill du ha jordnötter så lägger du på dem efter halva tiden i ugnen. Servera med ris och sallad. Tips! Tycker du att rätten innehåller väl mycket grädde så går det att byta ut hälften av grädden mot till exempel lätt crème fraiche eller matlagningsyoghurt. ![]() ![]() ![]()
|
|