Flygande JakobEtt klassiskt recept i många barnfamiljer! Rätten kan varieras och alla har sin variant. Bananer och kyckling ingår i allt. Tänk bara på att små barn kan sätta jordnötter i halsen och att många i dag är allergiska mot just jordnötter. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Bena ur kycklingen och ta bort skinnet, eller skär kycklingfilén i bitar och stek den i lika delar smör och rapsolja i en stekpanna. Genomstek bitarna men stek inte för länge. Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form. Skär eller klipp baconen och rensa och skiva svampen. Fräs baconen knaprig och låt rinna av på hushållspapper. Fräs svampen lätt i baconfettet. Vispa grädden luftig, men inte hård. Blanda den med chilisåsen, salta och peppra och smaka av. Dela bananerna och skiva dem på längden. Bred grädden över kycklingen, lätt på svamp och strössla över bacon. Toppa med bananen och gratinera i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter. Vill du ha jordnötter så lägger du på dem efter halva tiden i ugnen. Servera med ris och sallad. Tips! Tycker du att rätten innehåller väl mycket grädde så går det att byta ut hälften av grädden mot till exempel lätt crème fraiche eller matlagningsyoghurt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaMera choklad!Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre! Svalkande dryckSvalkande recept
Lata dagar ska det gå snabbt att svänga ihop ett enkelt mellanmål. Hallonsmoothie och vattenmelondrink är riktiga sommarfavoriter. Milkshake med banan ger svalkande vardagslyx. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|